”Puterea dragostei” – povestea primului film 3D din istorie, realizat în 1922!!!

”Puterea dragostei” – povestea primului film 3D din istorie, realizat în 1922!!!

Boofmedia are onoarea să vă prezinte povestea filmului ”The Power of Love”, din 1922, prima peliculă 3D din istoria omenirii! Da, ceea ce mulți cred a fi o descoperire a ultimilor ani, vine din perioada imaginilor…mute! Chiar dacă a primit critici bune, ”The Power of Love” nu a prins, spectatorii nefiind impresionați de…noua jucărie. Film pierdut, despre care se mai cunosc foarte puține detalii

Don Almeda, ajuns în impas financiar, îi promite mâna fiicei sale, Maria, lui Don Alvarez, om cu bani. Dar aceasta nici nu vrea să audă, fiind îndrăgostită de Terry O’Neall. Încurcături, jocuri cu măști, finalmente se demonstrează că Alvarez e un pungaș. iar Terry, băiat bun, Cei doi se căsătoresc.

Pare o telenovelă columbiană, dar vorbim despre primul film 3D din istorie, ”The Power of Love”, din 1922.

Lucrurile sunt abia la început de drum. Sistemul e unul anaglif, cu roșu și verde. Peste ani, când se transformă în 2D, sub numele de ”Forbidden Lover”, filmul este prezentat în așa fel încât spectatorii să-și poate alege finalul: unul fericit, privit prin lentilele roșii, și altul tragic, prin cele verzi.

Regizorul Harry K. Fairall speră că va avea succes, dar primul film 3D din istorie e un eșec, de aceea e vizionat o singură dată, pe 27 septembrie 1922, în Los Angeles. Cu toate acestea, în iulie 1923 este cumpărat de către ”Selznick Distributing Corporation” și prezentat, în variantă 2D, între 1923 și 1924, sub denumirea de ”Forbidden Lover”. Din păcate, ambele variante s-au pierdut…

About The Author

Catalin Oprisan

No Comments

Leave a Reply

Cine a ”tras” primele fotografii din istorie și când s-a făcut întâiul selfie?Un nou lighting tool ce va face diferența!

CLIENTI

Banner Audienta

CLIENTI

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00