Vrei să faci poze senzaționale cu smartphone-ul? Aici ai câteva trucuri!

Vrei să faci poze senzaționale cu smartphone-ul? Aici ai câteva trucuri!

Telefoanele mobile au devenit din ce în ce mai sofisticate și îți pot permite să faci anumite lucruri la care, înainte, nici nu puteai visa! Camerele de smartphone au avansat considerabil în ultimii ani dându-ți posibilitatea să realizezi opere de artă!

Iată câteva trucuri de aur care te vor ajuta să faci poze profesionale fără a avea aparat special!

1. Regula treimilor. Ce înseamnă?

Aceasta te va ajuta să încadrezi corect imaginea și să ai o compoziție mult mai complexă. Trebuie să îți imaginezi că imaginea e împărțită în trei segmente, atât pe orizontală, cât și pe verticală (pentru a obține nouă segmente mai mici). Ai grija ca elementele importante din imagine (subiecți, obiecte etc) sa fie situate pe una dintre liniile dintre segmente.

Sistemele Android și iOS oferă o opțiune prin care imaginea poate fi împărțită automat în cele nouă segmente atunci când o realizezi, cu opțiunea grid din aplicația pentru cameră.

2. Schimbă focusul

Fie că folosești un smartphone Android sau iOS, atunci când realizezi o imagine, poți apăsa display-ul pentru a schimba focusul pozei pe cel mai important element. Această mișcare simplă va modifica nivelul de expunere al întregii imagini pentru a se potrivit cu elementul important.

3. Te poți folosi de lumina înconjurătoare

Poate să fie naturală (ideal) sau artificială, însa întotdeauna trebuie să cauți sursa de lumina. După ce ai identificat-o, îți poți schimba unghiul de fotografiere pentru a o folosi în mod optim.

Dacă nu vrei sa obții efectul de siluetă, încearcă să eviți lumina ce vine din spatele obiectului principal sau subiectului. Nu e indicat nici să realizezi portrete în soare puternic dacă nu vrei să obții un efect specific – caută umbra pentru a nu avea o fotografie supraexpusa.

4. Nu râde! Curăță lentila!

Unul dintre cele mai simple trucuri din lista, dar cu efecte notabile! Dacă vrei să realizezi imagini mai bune, trebuie să îți cureți lentila.

Nu ai nevoie de echipament sau accesorii speciale, în cele mai multe situații o poți curăța cu ajutorul unei carpe curate sau al unui bețișor cu vată ușor îmbibată cu apă distilată, pentru urmele ce nu se șterg atât de usor, potrivit ”Gizmodo”.

5. Ai nevoie de programe de editare bune

Dacă ai obținut o poza incredibilă cu ajutorul trucurilor menționate până acum, o poți accentua și mai mult cu ajutorul programelor de editare. Unele dintre cele mai folosite și recomandate, chiar și de catre experți, sunt Snapseed, Adobe Lightroom CC si VSCO.

About The Author

Catalin Oprisan

No Comments

Leave a Reply

Un nou lighting tool ce va face diferența!O viziune asupra viitorului în Live Streaming

CLIENTI

Banner Audienta

CLIENTI

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00