O viziune asupra viitorului în Live Streaming

O viziune asupra viitorului în Live Streaming

Consumul de conținut video a cunoscut o creștere considerabilă în mediul virtual în ultmii ani, în special pe rețelele de socializare, mai ales pe Facebook. Evidențiem aici faptul că videourile transmise live au devenit din ce în ce mai populare și mai atractive de urmărit. De pildă, în 2016, Facebook a precizat faptul că utilizatorii rețelei au vizionat de 3 ori mai multe videouri live decât cele înregistrate în prealabil și postate ulterior. În urma creșterii acestui trend, tot mai multe branduri au folosit live streamingul pentru creșterea audiențelior și de a atrage atenția asupra noilor produse sau servicii oferite.

Câteva inovații ce au crescut și vor crește interesul utilizatorilor sunt tehnologii precum 360°, VR sau AR. După cum spunea și fondatorul Facebook, headsetul VR Oculus Go de exemplu este unul ce nu costă foarte mult și îți oferă o experiență la cea mai înaltă calitate.

În viziunea specialiștilor, este greu spus dacă tehnologia 4K o va împinge de la spate pe cea 360°, sau invers. Ce știm până acum e că Facebook suportă 4K pentru streamuri live 360°, utilizatorii având la dispoziție videouri live de acest gen prin aplicația Facebook 260 pentru Gear VR.

Tehnologia 360° se află într-un proces de evoluție prin abordarea unei alte tehnici. În loc să se folosească o singură cameră care realizează mai multe cadre, se folosesc mai multe camere din diferite unghiuri care, prin intermediul unui mixer vizual, rezultatul este unul de tip 360°. Acest mod conferă o perspectivă mult mai apropiată de cea 3D.

Experiențele live de tip hibrid au cunoscut și ele o creștere semnificativă. În timp ce utilizatorii urmăresc un conținut de live stream, aceștia pot reacționa/vota în timp real, între timp fiind afișate și rezultatele. O astfel de interacțiune crește interesul utilizatorilor de a urmări și de a participa activ la o astfel de acțiune.

Avem aici un exemplu unde utilizatorii puteau să aleagă 3 răspunsuri pentru a depista autorul unei crime prin utilizarea a 3 reacții diferite:

Așadar, speranțele și așteptărilor specialiștilor din domeniu sunt unele mărețe, din pricina costurilor foarte mici asumate și posibilitatea de a avea rezultate pozitive raportate la aceste costuri fără prea multe riscuri.

About The Author

Sergiu Vicas

No Comments

Leave a Reply

Vrei să faci poze senzaționale cu smartphone-ul? Aici ai câteva trucuri!Cum să faci un live-streaming ca la carte. 4 pași esențiali!

CLIENTI

Banner Audienta

CLIENTI

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00