Cum să faci un live-streaming ca la carte. 4 pași esențiali!

Cum să faci un live-streaming ca la carte. 4 pași esențiali!

Live-streamingul este fără doar și poate, una dintre cele mai bune moduri de a transmite un mesaj pe internet către posibili clienți sau orice tip de public.

Conform specialiștilor, 64% dintre oamenii care urmăresc un video de acest fel urmează ulterior să achiziționeze produsul sau serviciul la care se face referire. Bineînțeles, atunci când tre afli în centrul atenției într-o transmisiune live, trebuie să captezi atenția celor ce te urmăresc. Dacă modul în care transmiți ceea ce ai de transmis este unul plictisitor sau care nu interacționează cu publicul, e posibil să realizezi că vorbești singur.

Urmează să vă prezentăm așadar 4 sfaturi care te pot ajuta să realizezi un live-stream ca la carte:

 1.Ia-ți măsuri de siguranță înainte să dai drumul unei transmisiuni live.

Niciodată să nu subestimezi importanța unei bune pregătiri în prealabil. Chiar dacă ai ani de experiență în spate, se pot întâmpla lucruri neprevăzute și neplăcute.

În momentul în care ai tot ce îți trebuie, fă niște probe înainte. Asigură-te că microfoanele, camerele și luminile funcționează. Semnalul și conexiunea la internet este una esențială pentru a realiza o transmisiune de calitate. Dacă semnalul este unul slab, ia în considerare chiar și schimbarea locației dacă este necesar.

2.Uită-te direct în cameră.

Atunci când menții contactul vizual cu persoana cu care vorbești, creezi automat o conexiune. Conexiunea este un factor important pentru a menține publicul implicat în conversație. O regulă de bază este privirea direct în cameră. Dacă te uiți în monitor sau pe lângă cameră, le oferi celor cu care conversezi senzația că te uiti în altă direcție.

3.Poartă o ,,conversație” cu publicul tău.

Live-streamingul poate să fie plictisitor sau neinteresant dacă vei continua să vorbești despre un subiect dacă nu interacționezi cu publicul tău. Adresarea unor întrebări și răspunderea la întrebările puse de către cei ce te privesc este un bun privilegiu de a schimba sau a emite idei, crescând astfel ineresul celor cu care conversezi asupra subiectului dezbătut. Dacă live-streamul cuprinde și o căsuță de mesaje și nu poți răspunde în timp real, fă asta după ce transmisiunea s-a încheiat. Atitudinea ta față de cel cu care comunici va denota implicare și interes.

4.Încearcă să mai aduci un invitat alături de tine.

Uneori este mai bine să aduci pe cineva care să te însoțească. În funcție de importanța mesajului pe care vrei să îl transmiți, gândește strategic și, de ce nu, mai adu o persoană pricepută la subiectul pe care îl dezbați. Fie că vorbim de persoane cu care ai mai colaborat, clienți mulțumiți sau specialiști în domeniu, te pot ajuta prin transpunerea ideilor lor și împărtășirea unor perspective diferite. Aceștia pot să atragă potențiali clienți sau adepți prin felul în care pot vorbi despre experiențele plăcute pe care le-au trăit datorită produsului/serviciului prezentat de tine.

Această strategie le va conferi clienților tăi mai multă credibilitate și se vor pune mai ușor în situația de a lucra în viitor cu tine.

About The Author

Sergiu Vicas
O viziune asupra viitorului în Live StreamingPe Facebook se pot acum realiza transmisiuni live nonstop, 24 de ore!

CLIENTI

Banner Audienta

CLIENTI

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00