5 pași pentru ca Livestreamingul să devină parte din strategia ta de conținut!

5 pași pentru ca Livestreamingul să devină parte din strategia ta de conținut!

Social media devine un mijloc din ce în ce mai bun de a promova sau a dezvolta imaginea unei afaceri. La fel cum oamenii cumpără sau fac orice tip de afaceri în general de la oameni pe care îi consideră de încredere, la fel fac și atunci când vor să folosească un serviciu prezent în mediul virtual. Promovarea pe rețelele de socializare este una ce a cunoscut o creștere masivă, aflându-se în acest moment pe o pantă ascendentă. După cum spuneam și în articolele precedente, livestreamingul captivează din ce în ce mai multă lume, comparativ cu videourile preînregistrate sau fotografiile postate pe rețelele de socializare.

Cum putem folosi livestreamingul în scopul comercial?

Vă prezentăm 5 pași esențiali:

1.Întreabă-te dacă merită sau nu.
Înainte de a experimenta livestreamingul pentru propria ta afacere, gândește-te înainte dacă este un lucru ce îi va atrage pe cei din audiența ta. Pe lângă acest aspect, trebuie să ai o viziune asupra conținutului pe care un posibil livestream l-ar avea.

2.Promovează-ți evenimentul

Dacă dorești să ai audiență, trebuie să promovezi ceea ce oferi. Începe prin e-mailuri, postări pe paginile aferente și activitate sporită în mediul virtual cu măcar 2 săptămâni înainte. Anunță tipul subiectului, data și ora evenimentului. Cu o săptămână înainte, reamintește tuturor despre ce anume este vorba și toate datele menționate mai sus. Cu o zi înainte, lansează un video scurt de primovare, pentru a stârni mai multe întrebări și mai mult interes din partea audienței.

3.Lumini, camera, acțiune!

Ca și orice stransmisiune, evenimentele de tip livestreaming trebuie puse la punct din orice punct de vedere. Luminozitate, sunet, etc. Asigură-te de faptul că cel ce se va afla în centrul atenției știe despre ce trebuie să vorbească și ca o face într-un mod clar, lucid și autentic. Fă în așa fel încât publicul să fie și el parte din această acțiune. Poți lua în considerare sesiuni de Q&A, niște informații ,,din interior”, interviuri, sau noutăți anunțate în exclusiviate.

4. Continuă conexiunea cu audiența și după evenimentul live.

Realizează o sumarizare pe un blog a celor discutate, relatează ce s-a întâmplat în sesiunea live și evidențiază momentele cheie. Distribuie conținutul pe mai multe rețele de socializare și pagini pentru ca informația să ajungă la cât mai multă lume, inclusiv la oameni care, poate au vrut să ia și ei parte al eveniment dar nu au reușit.

5.Schimbă modul de a transmite mesajul

Nu te opri doar la postări pe blog. Realizează prezentări în alte feluri, sau poate chair un podcast. Transpune ceea ce ai transmis prin livestream sub alte forme ce te lasă să intercaționezi cu alte audiențe, cu oameni ce preferă să consume conținutul lansat de tine, dar prin alte mijloace.

Livestreamingul poate fi o armă importantă în marketing, atât timp cât este planificat, promovat și reutilizat încât să ajungă la o audiență cât mai mare!

About The Author

Sergiu Vicas
Pe Facebook se pot acum realiza transmisiuni live nonstop, 24 de ore!Top 10 modalități de a crește numărul vizualizărilor live pe Youtube!

CLIENTI

Banner Audienta

CLIENTI

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00