Twitch sau YouTube? Care este platforma favorită a gamerilor în materie de streaming?

Twitch sau YouTube? Care este platforma favorită a gamerilor în materie de streaming?

Fără doar și poate, livestreamingul în ceea ce privește gamingul a crescut de la an la an, generând audiențe din ce în ce mai mari. Jocuri precum Fortnite sau PUBG sau League of Legends sunt printre cele mai populare, captivând utilizatori din toată lumea.

Cei de la newzoo au realizat niște statistici ce privesc în detaliu aceste trenduri, observând ulterior niște discrepanțe considerabile în ceea ce privește streamingul jocurilor disponibile pe mai multe tipuri de console, în comparație cu cele de tip mobile-only.

Vă prezentăm astfel cifre esențiale dintre Twitch și YouTube din perspectiva Gamingului:

 • Twitch este momentan cea mai populară platformă pentru streameri. În Ianuarie, 2019, 63.000 de utilizatori au folosit Twitch pentru streaming, generând realizând la un loc 1.9 milioane de ore de content video live. De cealaltă parte, Youtube a produs 460.000 de ore prin cei 22.000 de utilizatori.
 • Analizând cele spuse mai sus, Twitch a avut o medie de 12.982 de streameri pe zi în Ianuarie, înregistrând cifre de 3 ori mai mari decât YouTube (4.500)
 • Streamerii ce folosesc Twitch au tendința și de a sta online mai mult. În medie, streamerii YouTube au o medie de 21 de minute, pe când cei de pe Twitch au 29.8 minute.

Fortnite a fost cel mai căutat titlu pe YouTube și pe Twitch

 • Pe ambele platforme, Fortnite a avut cel mai mare număr de streamuri din Ianuarie, 2019 cu 9.977 streameri pe Twitch și 3.526 pe YouTube.
 • PUBG a fost și el printre favorite, înregistrând 4.092 pe Twitch și 1.664 pe YouTube. A ocupat locul 3 pe Twitch și 2 pe YouTube în rândul celor mai urmărite streamuri.
 • 6 din 10 jocuri pe Twitch și 5 din 10 pe YouTube sunt cele de tip shooter.
 • Jocurile de tip MOBA (Multiplayer online battle arena) au și ele succes. Pe Twitch, 5.200 de utilizatori au realizat livestreamuri pentru League of Legends și 2.000 Dota 2.

 

 

YouTube se bucură de un succes mai mare în rândul streamurilor de tip mobile-gaming

 • În top 10 YouTube al streamurilor, doar 2 jocuri ce pot fi jucate exclusiv pe telefoane mobile au ajuns în acesta: Garena Free Fire (locul 4) și PUBG Mobile (locul 7).
 • De notat este faptul că Garena Free Fire a strâns 1.200 de streamuri pe YouTube și doar 26 pe Twitch. Cifrele PUBG Mobile nu sunt nici ele de ignorat, având 949 pe YouTube și 345 pe Twitch.
 • Raportat la numărul total de ore de audiență, PUBG Mobile s-a clasat pe locul 3 în topul celor mai urmărite jocuri pe YouTube, adunând 19.6 milioane de ore urmărite live. Acesta a adunat aproape aceleași cifre ca și varianta PC a jocului, care a generat 20.5 milioane de ore pe platformă.
 • Este mult mai ușor și la îndemână să realizezi streamuri pentru jocurile de pe telefon pe YouTube, aplicația având funcția de streaming incorporată.

 

About The Author

Sergiu Vicas

No Comments

Leave a Reply

Cele mai bune 6 programe gratuite pentru a transmite live evenimentul tău!De ce echipamente ai nevoie ca telefonul tău să se transforme într-o cameră profesională?

CLIENTI

Banner Audienta

CLIENTI

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00