2020 a fost un an deosebit de important pentru seturile virtuale!

2020 a fost un an deosebit de important pentru seturile virtuale!

A fost un an ciudat pentru această industrie din mai multe motive, principalul factor fiind virusul SARS-CoV-2. Una dintre tendințele pe care noi și mulți alți oameni am observat-o este că pandemia a accelerat adoptarea mai multor tehnologii care începeau deja să se intensifice într-un mod interesant.

Producția de la distanță, indiferent dacă este vorba de evenimente live sau în post-producție, este una dintre ele (Netflix singur postează undeva în jur de 200 de emisiuni folosind fluxuri de lucru la distanță colaborative), iar alta este creșterea continuă a utilizării studioului virtual.

Studioul virtual a fost de folos foarte mult în 2020. Este, din multe privințe, unul dintre instrumentele de producție la distanță, care a fost necesar pentru a menține industria în mișcare, permițând schimbarea seturilor la un clic distanţă, asigurând personalului un confort al mobilităţii reduse.

Coronavirusul și-a jucat rolul, iar studiourile virtuale au fost utilizate mai frecvent de către organizaţiile ce transmit ştiri în întreaga lume.

Mai sunt multe aspecte ce vor urma. Grafica se îmbunătățește tot timpul (Epic tocmai a anunțat Unreal Engine 5), aducând seturi din ce în ce mai realiste în gama chiar și a celui mai strict buget de producție.

2020 ar putea fi punctul central în care discuțiile între organizațiile de știri și din alte părți se referă mai puțin la utilizarea sau nu a studiului virtual, deşi trăgând o linie după cele întâmplate, probabilitatea ca acest lucru să evolueze şi să fie din ce în ce mai popular, creşte de la o zi la alta.

About The Author

Sergiu Vicas

No Comments

Leave a Reply

Virtual Set: Viitorul concertelor în pandemie?Video: Prezentare spectaculoasă unui submarin utilizând un set virtual

CLIENTI

Banner Audienta

CLIENTI

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00