Diferenţele dintre greenscreen sau bluescreen şi un virtual set
O diferență majoră între un studio virtual și efectele speciale de ecran verde cu ecran albastru utilizate în filme este că grafica de tip computerizat este redată în timp real, eliminând necesitatea oricărei lucrări de post-producție și permițându-i să fie utilizat în transmisiunile de televiziune în direct.
Utilizarea studiourilor TV virtuale le permite difuzorilor să pară că au facilități mai mari, mai mult personal și multe locații atrăgătoare, reducând în același timp costurile de producție și timpul de configurare.
Un studio de televiziune virtual este compus dintr-un set virtual (zonă de înregistrare video cu un fundal crom unic) și un videoclip sau imagine de fundal, care permite îmbinarea unei camere simulate sau a unui fundal grafic cu alte obiecte video (cum ar fi oamenii) pentru a produce programe media precum segmente de știri.
Difuzorii pot chiar să cumpere sau să închirieze un set de studio virtual complet care conține toate echipamentele necesare pentru a plasa actorii sau reporterii în centrul unei locații virtuale uimitoare.
Studiourile TV virtuale pot folosi sisteme de control pentru tastarea video (înlocuirea fundalului color) care permit selectarea, procesarea și fuzionarea mai multor elemente pentru a produce un program de televiziune profesional.
Comentarii Recente