Importanţa dotărilor tehnice într-un virtual set

Importanţa dotărilor tehnice într-un virtual set

Partea tehnică a unui set virtual este de departe una importantă, în funcţie de care este realizată cât mai bine o producţie de acest fel.

Un punct cheie al unui studio virtual este posiblitatea camerei de a se mișca în spațiu 3D, timp în care cea a camerei virtuale este redată în timp real din aceeași perspectivă. Există multe soluții tehnice pentru crearea de studiouri virtuale, dar cele mai multe dintre ele includ următoarele componente:

Urmărirea camerei, care utilizează fie optică, fie mecanică pentru a crea un flux live de date care descrie perspectiva exactă a camerei.

Software de redare în timp real, care utilizează datele de urmărire a camerei și generează o imagine sintetică pe fundalul dorit. De exemplu, un studio TV sau o sală de consiliu, sau un cabinet medical sau în orice loc dorit de echipa de producție.

Un mixer video, cum ar fi TriCaster 450, TriCaster 455, TriCaster 850 sau TriCaster 855, care combină perfect videoclipul de la camera (camerele), Tricaster 850 și 8555 combină până la opt intrări de cameră HD) cu videoclipul din real- software de redare a timpului în TriCaster pentru a produce o ieșire video finală.

Chroma key compositing, sau chroma keying, este o tehnică de efecte speciale / post-producție pentru stratificarea a două imagini sau fluxuri video împreună bazate pe nuanțe de culoare. Tehnica a fost utilizată cu atenție în multe domenii pentru a elimina un subiect al unei fotografii sau al unui videoclip, în special în industria ştirilor, a filmelor și a jocurilor video.

O gamă de culori din stratul superior este transparentă, dezvăluind o altă imagine din spate. Tehnica de tastare a cromelor este utilizată în mod obișnuit în producția și post-producția video. Această tehnică este, de asemenea, denumită tastarea culorii, separarea culorii sau prin diferiți termeni pentru variante specifice legate de culoare, cum ar fi ecranul verde și ecranul albastru.

Chroma tastarea se poate face cu fundaluri de orice culoare, care sunt uniforme și distincte, dar fundalurile verzi și albastre sunt mai frecvent utilizate, deoarece diferă cel mai distinct în nuanță de cele mai multe culori ale pielii umane și nicio parte a subiectului filmat sau fotografiat nu poate duplica o culoare utilizată în fundal .

About The Author

Sergiu Vicas

No Comments

Leave a Reply

Ce este un set virutal şi cum îl folosim?Diferenţele dintre greenscreen sau bluescreen şi un virtual set

CLIENTI

Banner Audienta

CLIENTI

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00